Poptávka po bezlepkových potravinách ve vybrané oblasti - Mlezivová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce analyzuje nabídku bezlepkových potravin prodejních jednotek nacházejících se v oblasti Domažlicka, a to na základě zjištění poptávky zákazníků s intolerancí lepku. V teoretické části budou vysvětleny základní pojmy vztahující se k tématu, tedy terminologii obchodu, marketingovému výzkumu a celkové problematice celiakie a lepku. Praktická část bude zkoumat a vyhodnocovat šíři a kvalitu nabídky bezlepkových produktů v porovnání s poptávkou. Hlavní záměr, a to odstranění nedostatků vnímaných respondenty uvedených v dotazníkovém šetření, bude naplněn návrhy konkrétních doporučení pro oblast Domažlicka přesně na míru přání nemocných.
Demand for gluten-free foods in the selected area
Keywords: celiakie; lepek; bezlepkové potraviny; prodejny; Domažlicko; poptávka; nabídka; celiac disease; gluten; gluten-free foodstuffs; stores; Domazlicko; demand; supply