Úroveň slovní zásoby u žáků na začátku 1. roč. základní školy - Šašková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá vývojem řeči v jednotlivých jazykových rovinách. Podrobněji se zaměřuje na rovinu lexikálně sémantickou, tj. slovní zásobu u dětí v jednotlivých věkových období. Důraz klade na úroveň slovní zásoby dětí na začátku 1. ročníku ZŠ. Pomocí výzkumné sondy zjišťuje stav slovní zásoby žáků na počátku 1. ročníku ZŠ na dvou základních školách a obsahuje porovnání mezi nimi. Uvádí také metody učení a hry, prospěšné pro rozvoj slovní zásoby.
The level of vocabulary among first-year primary school pupils.
Keywords: Slovní zásoba; jazyk a řeč; vývoj řeči; vývoj výslovnosti.