Katecheze dospělých po II. Vatikánském koncilu - Štráchalová, Anna (Jihočeská univerzita, 2018)
Teoretická práce se zabývá katechezí dospělých po II. Vatikánském koncilu. Cílem je její popis a reakce na koncil s ohledem na dospělého příjemce. Práce nejprve charakterizuje katechezi v průběhu dějin s důrazem na její kristocentrismus. Popisuje II. Vatikánský koncil a jeho dopady na katechezi se zaměřením na dospělé příjemce. V práci jsou popsány situace, ve kterých se mohou dospělí příjemci katecheze nacházet. Také se zde hovoří o zásadách a metodách jejich vzdělávání. Dále je zde popsán pohled papežských encyklik na problematiku katecheze dospělých v dnešní době.
Catechesis of the Adults after the Second Vatican Council
Keywords: Vzdělávání dospělých; katecheze; evangelizace; pastorace; II. Vatikánský koncil; adult education; catechesis; evangelization; pastoralism; the Second Vatican Council