Připravenost českokrumlovských policistů na řešení domácího násilí - Kučera, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá připraveností českokrumlovských policistů na řešení domácího násilí, tedy znalostí pojmů a policejních metodik v oblasti domácího násilí, institutu vykázání a vnitřních pomůcek policie. Dále dostupností a frekvencí školení posilujících odbornost a suverénnost policistů při výjezdech na události nesoucí znaky domácího násilí. Teoretická část vymezuje fenomén domácího násilí, a sice jeho charakteristické projevy, dopady na životní situaci obětí a možnosti pomoci. Dále objasňuje činnost, ústřední normy, interní akty a nástroje Policie ČR k řešení případů domácího násilí. Praktická část ověřuje a porovnává zjištěné skutečnosti s výsledky kvalitativního výzkumného šetření, které proběhlo mezi policisty obvodních oddělení českokrumlovské policie.
Preparedness of Český Krumlov police officers to deal with domestic violence
Keywords: Domácí násilí; Policie České republiky; vykázání; příprava a vzdělávání policistů.; Domestic violence; Police of the Czech Republic; eviction; training and education of police officers.