Návrh plánu společných zařízení ve zvolené lokalitě - Rejdalová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním záměrem diplomové práce je zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu ve zvoleném katastrálním území Slavče u Trhových Svinů. Práce obsahuje popis a následné vyhodnocení katastrálního území v rámci potřeby realizovat plán společných zařízení, zahrnující protierozní opatření k ochraně zemědělského půdního fondu, opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, vodohospodářské opatření a opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je složena z literární rešerše, kde jsou v první řadě charakterizovány obecné informace o pozemkových úpravách, jako je jejich forma, cíle a výsledky, včetně jejich procesu s uvedením jednotlivých etap. Následující část literární rešerše je orientovaná na podrobný průzkum terénu a společná zařízení. Praktická část je zacílena na celkový průzkum území, jeho vyhodnocení a návrh jednotlivých opatření v plánu společných zařízení.
Proposal of common facilities plan in selected area
Keywords: plán společných zařízení; komplexní pozemková úprava; průzkumové práce; katastrální území Slavče u Trhových Svinů; vodohospodářská opatření; územní systém ekologické stability; opatření ke zpřístupnění pozemků; plan of joint facilities; land concolidation; research works; cadaster area of Slavče near the town of Trhové Sviny; water management measure; territorial system of ecological stability; measures for land access