Realizace školní bezdrátové sítě - Syrovátka, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá v teoretické rovině výzkumem současného stavu školské infrastruktury a požadavků na její doplnění o prvky bezdrátových technologií. Zkoumá požadavky a specifické situace, které jsou charakteristické pro školské prostředí a odlišují jej od běžných komerčních aplikací. Dále se zabývá vlivem nastupujícího trendu masového rozšíření informačních a komunikačních prostředků využívajících bezdrátové technologie na pedagogy a studenty. V praktické části práce je tvořen návrh modelového řešení pokrytí školní budovy bezdrátovou sítí. Jsou zde rozebírány nejen technické požadavky na použité komponenty, ale i rozbor dostupných technologií vyskytujících se na trhu. Práce řeší i problematiku projekce a návrhu bezdrátové sítě, měření a vlastností signálu šířeného v budovách. Vzniká tak jakýsi návod na realizaci jednoho z možných technologických řešení s ohledem na specifika školského prostředí.
Realization wireless nets in school environment