Dante Alighieri: Božská komedie - Mihalíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou, které spolu tematicky korespondují. Cílem této bakalářské práce je zpracovat život a dílo Dante Alighieriho. Udělat rozbor literárního díla- Božské komedie. Teoretická část se zabývá historií a osobností spisovatele v kontextu jeho doby a rešerší jeho stěžejního díla. Praktická část se věnuje knižní tvorbě a ilustracím k Božské komedii.
Dante Alighieri: The Divine comedy
Keywords: Dante Alighieri; Božská komedie; kniha; obálka; ilustrace; Dante Alighieri; The Divine Comedy; book; book cover; illustrations