Informovanost policistů Obvodního oddělení Příbram o možných mimořádných událostech v katastru města Příbram - Šebesta, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce analyzuje připravenost a informovanost policistů zařazených do služebního poměru Obvodního oddělení policie Příbram na mimořádné události, které mohou nastat v katastru města Příbram. Dále se zabývá riziky spojenými s únikem nebezpečných látek spojených s tímto územím, kdy výsledkem práce je informační dokument, který lze použít v praxi. Celá bakalářská práce se dá členit do několika částí. V první části, která je teoretická, lze shrnout poznatky týkající se integrovaného záchranného systému a rovněž poznatky k mimořádným událostem či krizovým situacím. Zabývám se zde také nejdůležitějšími pojmy vztahujícími se k tématu společně s jejich charakteristikou. Nejdůležitější částí bakalářské práce je výzkumná část. Výzkum byl proveden formou dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na několik oblastí. Byla to připravenost a informovanost policistů zařazených do služebního poměru na Obvodním oddělení Policie Příbram. Tyto oblasti lze rozdělit na předávání informací o mimořádných událostech a připravenost na ně, na znalosti ohledně Integrovaného záchranného systému a na připravenost a informovanost ohledně úniků nebezpečných chemických látek v katastru města Příbram. Výsledky bakalářské práce ukázaly, že je informovanost a připravenost policistů zařazených na Obvodní oddělení Police Příbram vztahující se k mimořádným událostem katastru města Příbrami vysoká. Rovněž znalosti týkající se Integrovaného záchranného systému a dalších okolností řízení záchranných a likvidačních prací, či různých úrovní řízení zásahu jsou také vysoké. Připravenost či informovanost policistů Obvodního oddělení Policie Příbram k mimořádným událostem úniku nebezpečných chemických látek je nicméně malá.
Awareness of police officers of the District Department of Pribram about possible emergencies in the cadastre of Pribram
Keywords: Policie ČR; připravenost; informovanost; mimořádná událost; nebezpečné chemické látky; Police of the Czech Republic; preparedness; awareness; possible emergencies; dangerous chemicals