Vytvoření a ověření zásobníku florbalových cvičení vhodných pro děti ve věku 10 - 15 let - Svobodová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem práce je vytvořit soubor florbalových cvičení. Následně tyto cvičení ověříme formou dvouměsíčního nácviku s experimentálním skupinami, kdde jsou hráčky a hráči ve věku 10 - 15 let. Na základě testů (slalom, střelba, člunkový běh) porovnáme experimentální a kontrolní skupiny mezi sebou a jejich naměřené hodnoty zaznamenáme do tabulek a grafů. Z těchto hodnot a s pomocí Wilcoxonova párového testu zjišťujeme, zda se projevil výrazný rozdíl mezi prvním a druhým testovacím měřením. Po celkovém zhodnocení se ukázalo, že k mírnému zlepšení u experimentálních skupin došlo, ale statisticky významně se tento dvouměsíční nácvik cvičení na naměřených hodnotách neprojevil.
Creation and attestation stock book of floorball exercising useful for children at the age of 10 - 15 years
Keywords: florbal; tréninková jednotka; testy; výsledky; cvičení; floorball; training period; test; results; exercising