Anglicismy v oblasti on-line videoher ve španělštině a češtině - Duda, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem naší práce je přiblížit tématiku anglicismů v oblasti on-line videoher, které používají španělsky a česky mluvící hráči a které jsou analyzovány v praktické části. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje definici anglicismů, on-line videoher, problematiku anglicismů v této oblasti, a také adaptační mechanismy ve španělštině a češtině. V praktické části se zabýváme analýzou anglicismů z internetové stránky twitch.com a korpusů Araneum Bohemicum Maius a Araneum Hispanicum Maius. Po analýze všech anglicismů následuje dvojjazyčný glosář a resumé ve španělském jazyce.
Anglicisms in online video games in Spanish and in Czech
Keywords: anglicismy; přejímky; online hry; španělština; čeština; anglicisms; loan words; online games; Spanish; Czech