Komparace kvality života ve venkovských obcích ležících v chráněných oblastech a mimo ně (Lomnice nad Lužnicí, Dolní Bukovsko) - Tůmová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Obsahem bakalářské práce bylo porovnávání vybraných aspektů kvality života ve dvou obcích, nacházejících se v odlišných podmínkách z hlediska ochrany přírody. Konkrétně se jedná o porovnání obce Lomnice nad Lužnicí (ležící v CHKO Třeboňsko) a obce Dolní Bukovsko (ležící mimo chráněné území). Bakalářská práce má charakter empirické srovnávací studie kombinující kvantitativní a kvalitativní přístupy sběru a analýzy dat. Výsledky z dotazníkového šetření reprezentují spokojenost obyvatel s kvalitou života v daných lokalitách.
Quality of life in rural municipalities - study comparing situation within and outside protected areas
Keywords: Kvalita života; venkov; udržitelný rozvoj; chráněná krajinná oblast; Lomnice nad Lužnicí; Dolní Bukovsko; Quality of life; rural area; sustainable development; protected landscape area; Lomnice nad Lužnicí; Dolní Bukovsko