Informovanost obyvatel Jihočeského kraje o možnostech využití konopí - Cajzová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Téma bakalářské práce je Informovanost obyvatel Jihočeského kraje o možnostech využití konopí. Práce se zajímá o nevyčerpatelnou tématiku, týkající se konopí v mnoha směrech, která je v dnešní době více než aktuální. Práce se v úvodu zmiňuje o legislativě. Následující kapitoly se týkají historie, charakteristiky konopí jako rostliny, klinické využití rostliny, konopí jako drogy a v neposlední řadě využití konopí v různých sférách, od potravinářství po průmysl stavební, textilní či kosmetický. V praktické části jsou stanoveny čtyři cíle práce. Cílem práce bylo zjistit, jaký je názor na konopí, jaká je informovanost o konopí a zjistit jaké zkušenosti mají lidé s konopím a jak ke droze přistupují uživatelé marihuany. Součástí práce je kvantitativní výzkum, který je postaven na metodě dotazování. Dotazník byl sestaven dle výzkumných cílů a předpokladů. Dotazník byl uveřejněn na internetu, aby k němu mělo přístup co nejvíce lidí. Za týden se podařilo oslovit 185 respondentů. Bakalářská práce může posloužit pro obohacení či ucelení dosavadních informací o problematice týkající se konopí.
Awareness of the South Bohemian Region of the use of cannabis
Keywords: Legislativa; informovanost; historie; charakteristika; klinické využití; droga; využití v průmyslu; Legislation; awareness; history; characteristics; clinical use; drug; industrial applications