Nestandardní aplikační úlohy a problémy - Průdková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá nestandardními aplikačními úlohami a problémy v matematice. Cílem bylo vytvořit sbírku příkladů s jejich vzorovým řešením za použití počítačového programu GeoGebra pro interaktivní geometrii, algebru a analýzu. Kromě obsahu úloh a jejich vzorového řešení v textové podobě je výsledkem této práce i online výstup ve formě GeoGebra knihy. Pro výuku, vizualizaci, řešení a analýzu úloh v matematice lze doporučit výše zmíněný multiplatformní dynamický software GeoGebra.
Non-standard application tasks and problems
Keywords: rovnice; hlavolamy; geometrie; pravděpodobnost; slovní úlohy; equation; brain-teasers; geometry; probability; math word problems