Vegetace-herbáře jako inspirace pro současnou grafickou tvorbu - Segizbaeva, Anastasija (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické, které spolu tematicky korespondují. Společným jmenovatelem obou těchto částí je pojem herbář. Teoretická část se zabývá historií a vývojem herbářů. Praktická část se věnuje vědecké ilustraci použitelné v odborné literatuře. SEGIZBAEVA, A. Herbáře jako inspirace pro současnou grafickou tvorbu. České Budějovice 2013. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Pedagogická fakulta. Katedra výtvarné výchovy. Vedoucí práce L. Vacek
Vegetation-herbals as inspiration for contemporary graphic art
Keywords: Herbáře a jejich historie; Petr Ondřej Matthioli; Tadeáš Hájek z Hájku; ilustrace; vědecká ilustrace.; Herbals and their history; Petr Ondřej Matthioli; Thaddeus Hájek; illustration; scientific illustration.