Tvorba optimálního portfolia na burze cenných papírů - Kupilíková, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce "Tvorba optimálního portfolia na burze cenných papírů" se zabývá stanovením rizika portfolia a jeho výnosnosti ze 14 náhodně vybraných cenných papírů z různých průmyslových odvětví. V první části je kladen důraz na teoretické poznatky potřebné pro následný praktický příklad výpočtu výnosnosti a rizika portfolia. V druhé části je sestaveno optimální portfolio na základě výnosnosti a rizika.
Creation of optimal portfolio at the Stock Exchange
Keywords: portfolio; výnos; akcie; riziko; investice; cenné papíry; teorie portfolia; burza; portfolio; return; stock; risk; investment; securities; portfolio theory; stock exchange