Souřadnicové systémy používané na území ČR pro evidenci nemovitostí - historie i současnost - Telenská, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce na téma ,, Souřadnicové systémy používané na území ČR pro evidenci nemovitostí" přináší přehled a základní charakteristiky jednotlivých zobrazení, používané referenční plochy a transformace souřadnic. Ve třetí kapitole popisuji stručný přehled vývoje kartografických zobrazení. V kapitole čtvrté se věnuji referenčním plochám, které se používají. V kapitole páté a šesté se zabývám jednotlivým kartografickým zobrazením, které rozebírám podrobněji. V předposlední, tedy sedmé kapitole jsem utvořila přehled souřadnicových soustav. Končím kapitolou osmou, ve které uvádím informace o transformacích.
Coordinate systems used in the Czech Republic for the registration of real estate - past and present
Keywords: matematická kartografie; referenční plocha; kartografická zobrazení; mapa; elipsoid; souřadnicové soustavy; transformace; mathematical cartography; reference area; map projection; map; ellipsoid; coordinate system; transformation