Hodnocení talířového a radličkového podmítače v podniku zemědělské prvovýroby. - Kohout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením dvou různých kypřičů, Horsch Tiger 4AS a Kverneland CLC. Kypřiče se hodnotily z hlediska energetické náročnosti, zpracování příčného profilu a dodržení nastavené hloubky kypření. Teoretická hloubka byla stanovena na 15 a 25 cm.
Evaluation of the sweep and the disc cultivator in the enterprise of agricultural’s original production.
Keywords: kypřič; půdní druh; spotřeba nafty; cultivator; soil class; fuel consumption