Porovnání stávajících kritérií a nově navržených kritérií pro zařazování subjektů a prvků kritické infrastruktury v Jihočeském kraji a vliv na počet subjektů. - Krejčová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na problematiku kritické infrastruktury, kterou Česká republika byla povinna do 12. ledna 2011 implementovat do své legislativy. Stalo se tak novelizací krizového zákona. Práce popisuje obecně kritickou infrastrukturu, její historii a vývoj v podmínkách České republiky i Evropské unie, základní právní předpisy a také charakterizuje pojmy, které s touto problematikou souvisejí. V rámci výzkumu jsem se zaměřila na porovnávání oblastí KI, na změny v kritériích a zásadách určování prvků KI a vliv těchto změn na počty subjektů kritické infrastruktury v Jihočeském kraji. Jak se v průběhu zpracování ukázalo, zjistit nově stanovené počty subjektů KI není vůbec jednoduché.
Comparing of current criteria and newly designed criteria for subjects classification and elements of critical infrastructure in the South Bohemian region and its influence on subjects quantity.
Keywords: Kritická infrastruktura; Prvek kritické infrastruktury; Subjekt kritické infrastruktury; Oblasti kritické infrastruktury; Kritéria určování prvků kritické infrastruktury; critical infrastructure; CI elements; subject of critical infrastructure; fields of CI; criteria of determing CI elements