Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Pecková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na průzkumové práce v katastrálním území Brloh pod Kletí, v souladu s platnou metodikou. První část je literární rešerše, která se zabývá pozemkovými úpravami obecně. V další části je uvedeno, co je obsahem průzkumných prací a jak jsou průzkumné práce řešeny a vyhodnoceny. V praktické části jsou již zpracovány průzkumové práce pro zvolené katastrální území. Práce obsahuje poznatky z terénního průzkumu daného katastru, jenž zahrnuje charakteristiku přírodních podmínek, popis území a hospodářské využití území. Dále obsahuje návrhy na opatření, které slouží ke zlepšení krajiny a to především v oblastech dopravního systému, ochrany půdy, poměrů v oblasti vod, přírody a jejího vztahu k životnímu prostředí. Práce může být využita jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu.
Survey works in the chosen cadastral area as the basis for land consolidation
Keywords: pozemkové úpravy; průzkumné práce; katastrální území Brloh pod Kletí; charakteristika území; land consolidation; exploration works; cadastral area Brloh pod Kletí; characteristic of the area