ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE V RÁMCI PROGRAMU EVROPSKÉHO REGIONU DUNAJ VLTAVA: PŘÍPRAVA ČESKO-NĚMECKÉ NAUČNÉ STEZKY PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL "PO STOPÁCH CÍRKEVNÍ ARCHITEKTURY V ČESKÉM, RAKOUSKÉM A NĚMECKÉM PŘÍHRANIČÍ" - Žítková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit projektovou dokumentaci pro fiktivní projekt. Autor se v první kapitole zabývá problematikou projektového managementu, aby pak mohl teoretické znalosti využít při tvorbě svého fiktivního projektu. Vysvětluje pojem projektový management i pojem projekt. V závěru kapitoly jsou popsány možné organizační struktury projektu. Dalším krokem autora je popis Evropského regionu Dunaj Vltava, kde se zabývá vznikem a samotným fungování regionu. Stěžejní částí práce je vypracování fiktivního projektu "Po stopách církevní architektury v českém, rakouském a německém příhraničí". V této části je vypracován popis projektu včetně jeho cílů, cílové skupiny a její oslovení, harmonogram, rizika projektu a především popis jednotlivých etap letní školy. Závěr práce tvoří ukázková naučná stezka včetně pracovních listů pro žáky.
Elaboration of project documentation within the project European region Danube-Vltava: Preparation of Czech-German educational trail for students of elementary and secondary schools, "In the footsteps of religious architecture in the Czech, Austrian and German border areas"
Keywords: projektový management; projekt; Evropský region Dunaj Vltava; Česká republika; Rakouská republika; Spolková republika Německo; příhraničí; letní škola; project management; project; European region Danube-Vltava; Czech Republic; Republic of Austria; Federal Republic of Germany; border areas; summer school