Mozilla FireFox a Mozilla ThunderBird - tvorba výukových materiálů - Vašek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá alternativním softwarem, jmenovitě produkty Mozilla Firefox a Thunderbird. Sestává z praktické části (výukové příručky v elektronické podobě) a tištěné části. Jejím cílem je představit uživatelům-začátečníkům produkty Mozilla a usnadnit jejich používání, případně přechod z jiného řešení. Na rozdíl od existujících materiálů se zaměřuje na méně známá fakta a nabízí kritický úhel pohledu.
Mozilla FireFox and Mozilla Thunderbird - online learning course