Dítě se specifickou poruchou učení na ZŠ z pohledu učitele - Šulcová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce s názvem ?Dítě se specifickou poruchou učení na ZŠ z pohledu učitele? má za cíl proniknout do hloubky této problematiky a nahlédnout na práci vyučujících s dětmi se specifickou poruchou učení ve skutečné každodenní výuce. Základní výzkumnou otázkou je ?Jaký je celkový pohled vyučujících prvního stupně základních škol na specifické poruchy učení? Jak v souvislosti s jejich pohledem na danou problematiku přistupují k dětem se specifickými poruchami učení během vyučování??
A Child with a Learning Disability at Elementary School from the Point of View of a Teacher
Keywords: specifické poruchy učení; příčiny; diagnostika; hodnocení a klasifikace; individuální vzdělávací program; learning disabilities; causes; diagnosis; evaluation and classification; individualized education program