Sociální aspekty rodin dětí s DMO - Peclová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Problematika rodin s diagnózou DMO a její dopad na sociální podmínky, zvládání udržení dosavadního standartu kvality života rodin a dětí s touto diagnózou za přispění státu a dalších nestátních organizací, sdružení a jiných institucí se stalo ústřední otázkou této bakalářské práce. I když je v současné době přikládán této problematice velký význam, hodně věcí se zlepšilo včetně sociální podpory státu, stále však není tato péče na takové úrovni, jak by bylo zapotřebí. Rezervy jsou zejména v součinnost státu, školních a předškolních zařízení a informovanosti rodin o možnostech, které jim mohou být v této souvislosti poskytnuty a na co mají nárok.
SOCIAL ASPECTS OF FAMILLIES WITH CHILDREN WITH CEREBRAL PALSY
Keywords: Dětská mozková obrna; integrace; socializace; raná péče; dětská centra; sociální příspěvky státu; rehabilitační centra; kompenzační pomůcky.; Cerebral palsy; integration; socialization; early care; children's centers; social state contributions; rehabilitation centers; mobility aids.