Problematika edukace rodičů dětí s onemocněním pohybového aparátu. - Kvasničková, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce poukazuje na problematiku edukace rodičů, jak vnímají způsob a obsah podávaných informací, jak se adaptovali na onemocnění svého dítěte, co jim chybělo a bránilo v uspokojování potřeb. Součástí komplexní péče o malé pacienty s onemocněním pohybového aparátu je i péče o jejich doprovod ? rodiče. Sestra musí vycházet též z jejich potřeb, znalostí, postojů, dbát na jejich psychiku, poskytovat jim po celou dobu odbornou pomoc a psychickou podporu při zvládání pro ně náročné a zatěžující životní situace, kterou nemoc, postižení pohybového aparátu jejich dítěte, bezesporu je. Součástí této diplomové práce je i pohled sester na danou problematiku.
Problems of the education for parents of children with ilnesses of the moving apparatus.
Keywords: Edukace; komunikace; ošetřovatelská péče; podpora a pomoc; potřeby; rodina; sestra.; Education; communication; nursing care; support and assistance needs; family; sister.