Vnímání práce učitelek mateřských škol - Kučerová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce charakterizuje roli mateřské školy, roli učitelky mateřské školy, historický vývoj a její současnou roli v mateřské škole. Vymezuje její kompetence. A poukazuje na problémy, které tato profese skýtá.
Perceptions of teachers working in kindergartens
Keywords: učitelka mateřské školy; kompetence; povinnosti učitelky mateřské školy; burnout.; a kindegarten teacher; competence; autority; duty; burnout