Logistika 4.0 - Paterna, Patrik (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá novými trendy v logistice, které přinesl Průmysl 4.0 a které jsou shrnuty pod pojem Logistika 4.0. Práce se snaží přiblížit procesy a technologie, které se postupně začínají zavádět ve firmách po celém světě. Údaje o trendech používaných vybranými společnostmi jsou získávány z rozhovoru a ze sekundárních zdrojů. Cílem je přiblížit aktuální trendy spolu s využitím technologií ve firmách a charakterizovat nový koncept Logistiky 4.0 a jeho hlavní přínosy. V praktické části jsou vytvořeny případové studie, které popisují využití technologií v logistice. V závěru jsou shrnuta jednotlivá použití a přínosy technologií.
Logistics 4.0
Keywords: Logistika; trendy; technologie; přínosy; případové studie; Logistika 4.0; Logistics; trends; technologies; benefits; use cases; Logistics 4.0