Metody stanovení evapotranspirace a její hodnoty v České republice - Houdek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tento dokument se zabývá metodami stanovení evapotranspirace a jejími hodnotami dosahovanými na území České republiky. Pro lepší chápání této problematiky je v úvodu vysvětlen pojem evapotranspirace. První část této práce rozebírá výpar, jeho druhy a dělení. V této práci jsou dále uváděny faktory ovlivňující evapotranspiraci. Největší část této rešerše řeší metody používané při stanovení evapotranspirace. Nalezneme zde podrobněji zpracované přímé i nepřímé metody stanovení. Poslední část této práce uvádí a porovnává úhrny potenciální evapotranspirace dosahované na území České republiky na základě odlišných početních metod.
Methods for determining evapotranspiration and its values ??in the Czech Republic
Keywords: evapotranspirace; výpar; evaporace; evapotranspiration; vapour; evaporation