Soustavy finančních ukazatelů - Nováková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část této diplomové práce se zabývá systematizací a analýzou dostupných a vhodných modelů pro hodnocení společnosti, rozborem ukazatelů a predikčních a diagnostických modelů. V praktické části byla hodnocena vybraná společnosti ve třech oddělených částech: hodnocení společnosti pomocí vlastní hierarchické soustavy v časovém období od roku 2008 do 2012, srovnání finančních výsledků společnosti s odvětvovými průměry pomocí soustavy ukazatelů a ohodnocení na základně vybraných bonitních a bankrotních modelů.
Systems of financial indicators
Keywords: Soustava finančních ukazatelů; hierarchická soustava ukazatelů; finanční analýza; srovnání ukazatelů; predikční a diagnostické modely.; Systems of financial indicators; hierarchical proportion indicators; financial analysis; comparison of financial indicators; prediction models.