Jihočeské divadlo - jako fenomén trávení volného času - Čechová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo seznámit s historií a strukturou Jihočeského divadla a především s jeho funkcí v návaznosti na volný čas dětí, mládeže a dospělých. Tento význam se prolíná jak výchovou ve volném čase a k volnému času, tak procesem socializace a přijímání kultury, do které se jedinec narodil. Spojitost volného času a umění je velmi významná. Obohacuje člověka ve všech směrech jeho vnímání a prožitků. Avšak i v tomto je zapotřebí výchovy ? naučit člověka vnímat a prožívat umění. Umění jako výtvarná, herecká a hudební oblast, to vše zahrnuje divadlo. Divadlo je jednou z nenásilných forem estetické výchovy a trávení volného času.
South-Bohemian theatre - the phenomenon of leisure time
Keywords: Volný čas; kultura; umění; divadlo; historie divadla; opera; estetická výchova; socializace; děti; mládež; dospělí.; Leisure time; culture; art; theatre; history of the theatre; opera theatre; aesthetic education; socialization; children; youth; adults