Exportní příležitosti ve Španělsku - Čadková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce jsou exportní příležitosti ve Španělsku. Práce je soustředěna na zmapování příležitostí českých exportérů ve Španělsku, na rozbor investičních příležitostí a na charakteristiku vzájemné obchodní výměny mezi Českou republikou a Španělskem. Cílem je vytvořit ucelený přehled vývoje hospodářství obou zemí, vyhodnotit obchodní příležitosti, které se českým firmám ve Španělsku nabízejí, vyhledat a charakterizovat instituce na podporu českého exportu a doporučit vhodné metody pro dosažení obchodních cílů. V úvodních kapitolách je rozebrán vývoj česko-španělských vztahů a situace národních hospodářství obou zemí v průběhu 20. a na počátku 21. století. Jádrem práce je rozbor exportních příležitostí v tradičních, ale i v nově expandujících oborech. Praktickou část práce pak představuje kapitola věnovaná analýze institucí a portálů na pomoc českým exportérům a kapitola pojednávající o obchodních strategiích firem, která je zpracována na základě poznatků z vlastní praxe.
Export Oportunities in Spain