Možnosti přispění retailu k udržitelnému rozvoji a zdravému životnímu stylu populace - Doušová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce obsahuje teoretický přehled problematiky udržitelného rozvoje, obchodních inovací a zdravého životního stylu. Praktická část začíná přehledem českých i světových retailerů a spotřebitelských organizací. Přehled je zaměřen na aktivity přispívající k udržitelnému rozvoji a podpoře zdravého životního stylu populace. Následuje návrh projektu, který se týká zřízení a provozu poradenského centra zaměřeného na vzdělávání v oblasti udržitelného rozvoje a zdravého životního stylu v Českých Budějovicích. Návrh projektu je podležen výzkumem mezi spotřebiteli.
The potential contribution to sustainable development of retail and the populations lifestyle.
Keywords: udržitelný rozvoj; udržitelná spotřeba; zdravý životní styl; retail; spotřebitelská organizace; nákupní centrum; sustainable development; sustainable consumption; healthy lifestyle; retail; consumer organization; shopping centre