Periodikum Zlatá Praha - Přechová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce si klade za cíl udělat analýzu dvou ročníků periodika Zlatá Praha. Konkrétně jsou to všechny vydaná čísla z let 1864 a 1865. Důraz je kladen především na obsahovou stránku a poslání tohoto dobového časopisu. Zmíněna je i umělecká hodnota periodika, jež vynikala velice nápaditou grafickou stránkou. Práce se též věnuje i historii novinářství v českých zemích a rozvoji časopisecké tvorby. Nechybí zde ani zmínka o konkurenčních listech Zlaté Prahy, které se vydávaly ve stejném období.
Periodical Golden Prague
Keywords: český tisk periodikum noviny časopis Zlatá Praha 19. Století; Czech press - Periodical - Newspaper - Magazine - Journal - Golden Prague - 19th century