Rozvoj smyslového vnímání předškolních dětí v rámci environmentální výchovy - Kadlecová, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá zpracováním informací o rozvoji smyslového vnímání dětí předškolního věku pomocí environmentální výchovy. Teoretická část obsahuje zařazení environmentální výchovy v obsahu vzdělávání a smyslový vývoj. U každého smyslu jsou krátce uvedeny jeho funkce, nejčastější poruchy a cvičení k jeho posilování. V praktické části jsou navrženy příklady činností smyslové a environmentální výchovy,vhodné pro tvorbu programů v mateřských školách. V poslední části práce jsou rozpracované a vyhodnocené dva integrované bloky.
Sense perception development of preschool children within the environmental education
Keywords: ekologická výchova; environmentální výchova; předškolní pedagogika; předškolní věk; smyslová výchova; ecological education; environmental education; pre-school pedagogy; pre-school age; perception education