Podklady pro zadání a vypracování územně plánovací dokumentace pro oblast Hluboká nad Vltavou a okolí; vývojová studie - záměry využití území. - Šíma, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé diplomové práce je vypracování průzkumů a rozborů, které jsou podkladem pro zpracování zadání územně plánovací dokumentace. Svoji práci jsem rozdělil na teoretickou část, kde je popsán rozdíl územně plánovacích podkladů v novém a starém stavebním zákonu a je zde i výčet zákonů a vyhlášek, kterými jsem se řídil a na část analytickou, která obsahuje jednotlivá zjištění a vyhodnocení ve vztahu k řešenému území. Závěrem těchto tematických zjištění a vyhodnocení je vyhodnocení vyváženosti vztahu územních podmínek pro příznivé životní prostředí, pro hospodářský rozvoj a pro soudržnost společenství obyvatel území (ochrana a rozvoj přírodních, kulturních a civilizačních hodnot). Závěr mé diplomové práce obsahuje souhrnné hodnocení silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb pro realizaci politiky udržitelného rozvoje území. Toto závěrečné hodnocení je prezentováno formou SWOT analýzy přírodních, kulturních a civilizačních hodnot. Na základě těchto hodnocení jsou formulovány cíle a doporučení vedoucí k ochraně a rozvoji jednotlivých hodnot.
Data for submission and elaboration of lend - use planning documentation for Hluboká nad Vltavou and sorroundings, intentions for the area utilization