Hydrofyta štěrkopískovcýh jezer v BR Třeboňsko - Šinko, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je částí diplomové práce. Cílem práce bylo vymapovat hydrofyta vybraných pískoven Třeboňska. Mapování bylo prováděno v letech 2006-2008 a probíhalo na lokalitách: Veselské pískovny, Halámecké pískovny, Cep, Cep II, Tušťské pískovny, Hliníř u Ponědrážky, Hluboká u Borovan, Mladošovice, Bor, Spolí, Výhrab, Písník, Záblatí, Záblatí-Ptačí blato, Novosedly, Pístina, Kolence, Dunajovická hora, Pískovna u Dračice, Hrdlořezy and Ruda.
The Hydrophytes of Sandpits
Keywords: hydrofyta; pískovny; the hydrophyte; sandpits