Emise skleníkových plynů v živočišné výrobě - Laštůvková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá množstvím vyprodukovaných emisí během chovu prasat. Mezi sebou byly porovnávány dva systémy hospodaření (konvenční a ekologické). Pomocí dotazníkového šetření byly zjištěny údaje potřebné k výpočtu emisí v softwarovém programu SIMA PRO, který spočítá emise vyprodukované v zemědělské fázi: chov zvířete od narození do ukončení výkrmu a přepočítá je na ekvivalent CO2 (CO2 eq). Cílem práce bylo zjistit ve kterém z porovnávaných systémů hospodaření je produkce emisí vyšší.
Greenhouse gasses emission load within animal production
Keywords: globální změny klimatu; skleníkové plyny; LCA; chov prasat; global climate changes; greenhouse gases; LCA; breeding of pigs