The Role of Crime and Moral Questions in Ian McEwan's Novels (Ian McEwan, Solar)/Téma zločinu a morálky v románech Iana McEwana - Soudková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je analýza tématu zločinu, násilí a brutality ve vybraných románech současného britského prozaika Iana McEwana. Práce si klade za cíl vymezit motivický vývoj těchto základních témat a nastínit morální otázky viny a trestu na základě analýzy McEwanova románu Solar. Úkolem práce je reflexe společenské problematiky 21. století včetně základních morálních otázek doby v souvislosti s profesním a kariérním růstem v podání McEwanových hrdinů.
The Role of Crime and Moral Questions in Ian McEwan's Novels (Ian McEwan, Solar)
Téma zločinu a morálky v románech Iana McEwana
Keywords: zločin; násilí; brutalita; morální otázky; trest; tabu; voyerismus; sadomasochismus; nemoc; smrt; eutanázie; zrada; vražda; podvod; nevěra; crime; violence; brutality; moral questions; punishment; taboo; voyeurism; sadomasochism; illness; death; euthanasia; betrayal; murder; fraud; adultery