Přenosové charakteristiky bezdrátových sítí a jejich negativní ovlivnění přírodními jevy - Kyml, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, který ze zkoumaných přírodních vlivů má na přenosové charakteristiky bezdrátových Point-to-Point spojů nejvýznamnější vliv na základě experi-mentálního ověření. Na zařízeních pracujících především v pásmu 5GHz bude probíhat monitoring síly signálu v různých abnormálních přírodních vlivech, jako je například počasí a následně budou tyto naměřené hodnoty porovnány s teoretickými hodnotami. Na základě naměřených hodnot potom určíme, který z přírodních vlivů má na předem stanovenou přenosovou charakteristiku spoje největší vliv.
Transmission characteristics of wireless networks and their negative influence by natural phenomena
Keywords: Point-to-point; Bezdrátové sítě; Přenosové charakteristiky; Point-to-point; Wireless network; Transmission characteristics