Teorie účtů a jejich soustav (jednořadová, dvouřadová, třířadová teorie) - Štabrňáková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Analyzovat vznik a existenci jednotlivých teorií účtů a jejich soustav.
The Theory of accounts and of their systems
Keywords: účetní osnova; soustava účtů; jednořadová účtová teorie; dvouřadová účtová teorie; třířadová účtová teorie; accounting structure; accounting system; single row accounting theory; double row accounting theory; three-row accounting theory