Problematika celoživotního vzdělávání sester - Haluzová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se věnovala problematice celoživotního vzdělávání sester. Cílem bylo, zjistit postoj a zájem sester o celoživotní vzdělávání. Zjistit, zda sestry znají všechny možnosti celoživotního vzdělávání. Dalším cílem bylo zjistit, zda sestry využívají všechny možnosti celoživotního vzdělvání a v neposlední řadě bylo cílem zjistit co nejíce motivuje sestry k celoživotnímu vzdělávání.Při zpracování dat byl použit kvantitativní výzkum a metoda sběru dat dotazování, technikou dotazníku. Z výzkumu se zjistilo, že sestry mají zájem o celoživotní vzdělávání, ale neznají všechny možnosti celoživotního vzdělávání. Sestry ani nevyužívají všechny možnosti celoživotního vzdělávání, zejména preferují semináře, konference a kurzy. Dále z výzkumu vyplynulo, že největším motivačním faktorem celoživotního vzdělávání sester je podpora od zaměstnavatele dále vyšší platové zařazení a také povinná registrace zdravotnických pracovníků.
Problems lifelong learning of nurse
Keywords: Celoživotní vzdělávání; Registrace; Akreditace; všeobecná sestra; Odborná způsobilost; Kvalifikační studium; Vzdělávání sester; Zákon.; Lifelong learning; Registration; Acreditation; Nurse; Professional competency; Qualilification study; Education of nurses; Law.