Věrný a poctivý obraz účetnictví v podmínkách českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Štruncová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
V teoretické části jsou uvedeny informace od různých českých i zahraničních autorů ohledně účetních výkazů a účetní závěrky, jež jsou sestaveny na základě české a mezinárodní účetní legislativy. Dále se tato část zabývá tím, jak vidí věrný a poctivý obraz účetnictví české účetní předpisy, a jak Mezinárodní standardy účetního výkaznictví a jsou přiblíženy základní informace vybraných oblastí účetních výkazů. V závěru teoretické části je zmínka o možnosti manipulace s účetními výkazy. Praktická část začíná představením účetní jednotky a jejích účetních výkazů. Poté následuje analýza těchto výkazů. V rámci této analýzy se zjišťuje výše a příčina rozdílů mezi českou a mezinárodní účetní legislativou u vybraných oblastí účetních výkazů. Po analýze rozdílů je zachycen dopad těchto rozdílů na výsledek hospodaření a do vlastního kapitálu.
True and fair view of the accounting in terms of Czech Accounting Standards and International Financial Reporting Standards
Keywords: české účetní předpisy; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; rozdíly; Czech Accounting Standards; International Financial Reporting Standards; differences