Arteterapeutická práce na oddělení s výchovně léčebným režimem pro mládež ohroženou drogovou závislostí CESTA Řevnice. - Bémová, Barbara (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se věnuje arteterapeutické práci v zařízení Cesta Řevnice, detašovaném oddělení diagnostického ústavu Praha 4. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu adolescence, problematikou závislosti a vývojem dětské kresby. Praktická část představuje celé zařízení, jeho chod a začlenění arteterapie. Poslední část práce představuje dvě kazuistiky, které se zabývají výtvarnou tvorbou dvou klientek. Výtvarná tvorba byla vytvořena během skupinové arteterapie v rámci jejich pobytu v oddělení Cesta Řevnice. Celý text je doplněn obrazovou přílohou.
Art therapy at department with educational therapeutic regime for youth endangered by drug addiction, CESTA Řevnice.
Keywords: adolescence; arteterapie; drogy; závislost; adolescence; art therapy; drugs; addiction