Risk management - bezpečnost a ochrana zdraví při práci ve vybrané organizaci - Krejčů, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této práce je analyzovat, jakým způsobem zvolená organizace zajišťuje řízení rizik BOZP vč. analýzy plnění základních požadavků, které mají zajistit bezpečnou práci a prevenci rizik. Součástí analýzy je i rozbor pracovní úrazovosti a nákladů spojených s pracovními úrazy v dané organizaci. Výstupem této práce je dokument, vytvořen na základě porovnání a zhodnocení výsledků z analýz s teoretickými znalostmi, navrhující vhodná doporučení, jak by zvolená organizace mohla pomocí nových metod či postupů, zlepšit svou dosavadní činnost a tím organizaci přispět ke zlepšení řízení této oblasti a ke zvýšení úrovně BOZP. Metodika, která vede k realizaci stanoveného cíle, je založena na zpracování a vyhodnocení primárních a sekundárních údajů, na materiálech poskytnutých od zvolené organizace a odborně způsobilé osoby v prevenci rizik, na pozorování jednotlivých pracovišť a polostrukturovaných rozhovorech se zaměstnanci, kteří se danou problematikou zabývají.
Risk management - occupational safety and health protection in the selected organization
Keywords: prevence rizik; analýza a hodnocení rizik; bezpečnostní opatření; odborně způsobilá osoba v prevenci rizik; systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví; risk prevention; risk analysis and assessments; preventive measures; professionally qualified person in risk prevention; safety and health management system