Kulturní dimenze rozvoje lidských zdrojů v obci Mirovice - Vlasáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá kulturou society obce. Zajímá se o tendence, které ve společnosti převažují. Cílem diplomové práce je analyzovat vliv kulturních dimenzí ve vybrané obci na žádoucí rozvoj lidských zdrojů a navržení změn vedoucích ke zlepšení současného stavu. Analýza byla provedena na základě kulturních dimenzí (tendencí) definovaných Geertem Hofstedem. Bylo zpracováno osm návrhů vedoucích k žádoucímu rozvoji lidských zdrojů. Zájem o návrhy byl ověřen obyvateli obce on-line dotazováním. K návrhům byla zpracována kalkulace nákladů na jejich realizaci.
Cultural dimensions in human resources development in Mirovice municipality
Keywords: Rozvoj lidských zdrojů; kulturní dimenze; trvalá udržitelnost; znalostní společnost; rozvoj venkova; TSBD; VSM94&13; hodnoty.; Human capital development; culture dimensions; continued sustainability; knowledge society; rural area development; TSBD; VSM94&13; values.