Ochrana spotřebitele v cestovní kanceláři - Papežová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá ochranou spotřebitele v cestovní kanceláři. Součástí práce je literární rešerše, současná situace na trhu CK a CA, analýza vybrané cestovní kanceláře a dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit, jaké mají spotřebitelé povědomí o svých právech při koupi zájezdu. Ochrana spotřebitele je stále aktuální téma, kterému je třeba se i nadále věnovat.
Consumer protection in a travel agency
Keywords: Cestovní ruch; ochrana spotřebitele; cestovní kancelář; cestovní agentura; cestovní smlouva; povinné pojištění zájezdu; legislativa; všeobecné smluvní podmínky.; Tourism; consumer protection; travel agencies; travel offices; travel contract; compulsory liability insurance for trips; legislation; general terms and conditions.