Drogy a alkohol u řidičů osobních automobilů a jejich zdravotně sociální a ekonomické dopady na rodinu a společnost - Vorlová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Analýzou souboru řidičů osobních automobilů zemřelých při dopravní nehodě v létech 1998-2006 bylo zjištěno, že riziko smrtelné dopravní nehody u řidiče s hladinou alkoholu vyšší než 0,2 g/kg je více než 22x vyšší, než u řidiče střízlivého.
Drugs and alcohol by the drivers of the passenger cars and their health and social and economic impacts on the family and society
Keywords: řidiči osobních automobilů; drogy; alkohol; ušlé roky života; sociální a ekonomické důsledky dopravních nehod; passenger´s cars drivers; drugs; alcohol; lost lifetime years; socials and ecconomical consequences of traffic accidens