Vyučovací metody a jejich využití ve výuce odborných předmětů na střední škole - Španingerová, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Obsahem bakalářské práce je v teoretické části popis metod a jejich význam ve výuce, důležitost osobnosti učitele, vzájemných vztahů ve výchovně vzdělávacím procesu, motivace. Zmapovat problematiku vyučovacích metod a možností uplatnění ve výuce na střední škole. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsané vyučovací metody využitelné při výuce odborných předmětů, laboratorních pracích, odborném výcviku. Cílem praktické části je zjistit, jaké vyučovací metody žáci při praktické výuce upřednostňují. Bude využita metoda dotazníku, který bude zadán žákům 1. ? 4. ročníku oboru Hotelnictví a turismus.
Teaching Methods and their Usage in Teaching of Specialized Subjects at Secondary Schools
Keywords: vyučovací metoda; motivace; teoretická výuka; praktická výuka; odborný výcvik; žák; učitel; výchovně vzdělávací proces; aktivita; tvořivost; teaching method; motivation; education; training; professional training; pupil; teacher; activity; creativity