Saturace potřeb u klientů domova pro seniory prostřednictvím pánské dílny - Vrbová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část objasňuje místo kondiční ergoterapie mezi volnočasovými aktivitami domova pro seniory. Cílem kvalitativního šetření v empirické části je zjistit, jakým způsobem naplňuje potřeby klientů mužů zapojení do pánské dílny. První kapitola se zabývá pojmy stárnutí a stáří se zaměřením na potřeby seniorů. Druhá kapitola se věnuje popisu domova pro seniory a možností přístupu k volnočasovým aktivitám v domově pro seniory. Třetí kapitola popisuje pojem ergoterapie se zaměřením na kondiční ergoterapii a její využití v domově pro seniory. Stěžejními potřebami, jež jsou naplňovány skrze účast v pánské dílně, se zdají být: potřeba sounáležitosti se skupinou, potřeba životního cíle, potřeba vědomí vlastní hodnoty, potřeba stimulace, potřeba zachování kontinuity životního příběhu, potřeba citové vazby.
Saturation of Client's Needs in Home for the Elderly through a Workshop for Men
Keywords: Stárnutí; stáří; senior; potřeby ve stáří; domov pro seniory; volnočasové aktivity; kondiční ergoterapie.; Aging; old age; senior; needs in old age; home for the elderly; leisure activities; fitness ergotherapy.