Příčiny vedoucí k životu na ulici - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce má za cíl identifikaci a popis příčin, které vedou k životu na ulici. Teoretická část je věnována shrnutí literatury, která se obecně zabývá problematikou bezdomovectví. Praktické část je obsahuje vlastní výzkum probíhající s lidmi bez domova. Cílem výzkumu je zjištění příčin, díky kterým se dotazovaní ocitli na ulici.
Reasons leading to living on the street
Keywords: bezdomovec; bezdomovectví; příčiny bezdomovectví; bezdomovectví v ČR; sociální služby; prevence a reintegrace bezdomovců; homeless; homelessness; causes of homelessness; homelessness in Czech Republic; social services; prevention and reintegration of the homeless