Identification of interacting partners of Discs overgrown in vivo - Marešová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Mutované formy genu Discs overgrown způsobují přerůstání tkáně imaginálních terčků Drosophila melanogaster. Somatické mutace jejího lidského homologu,genu pro kasein kinázu I epsilon, jsou spojeny s rakovinou prsu. Vzhledem k vysoké konzervativnosti mezi genem dco a genem pro lidskou kasein kinázu I epsilon jsme zvolili D. melanogaster jako modelový organismus pro získání seznamu možných interakčních partnerů pomocí metody tandem affinity purification a následné analýzy na hmotnostním spektroskopu. Vztah těchto proteinů k DCO musí být nezávisle potvrzen.
Identification of interacting partners of Discs overgrown in vivo
Keywords: Discs overgrown; kasein kináza I epsilon; Drosophila melanogaster; tandem affinity purification / hmotnostní spektrometrie; Discs overgrown; casein kinase I epsilon; Drosophila melanogaster; tandem affinity purification / mass spectrometry